top of page
IMG_6045.JPG

BIOGRAFIE

Patrick Vaessens is dirigent, zang- en stemcoach en docent muziek. Vanuit zijn master-opleiding als koordirigent en werk met koren en zangers, van amateurs tot professionals, is er een geweldige fascinatie voor vocale muziek ontstaan: het samenspel van woord en klank. Daar begint de expressie! Wat componisten schrijven wordt van binnen voelbaar en voor het publiek hoorbaar.  Zijn uitdaging ligt in het bereiken van een vitale samenklank met transparantie en zeggingskracht.

LUISTER HIER

Op 24 januari 2021 was Patrick te gast in het radioprogramma L1 Blaaskracht. Beluister hier het interview, waarin presentator Emil Szarkowicz samen met Patrick muziek beluistert en praat over zijn fascinatie voor muziek en de stem.

24-01 blaaskracht gast patrick vaessens Artist Name
00:00 / 58:13

Patrick studeerde cum laude af voor zijn studie Docent Muziek (2011) en behaalde zeer goede resultaten voor zijn Master in Koordirectie (2015) aan het conservatorium Maastricht. Zijn afstudeerscriptie werd bekroond met de ‘Kennis in Bedrijf Prijs 2011’ van Hogeschool Zuyd.

 

Hij is vaste dirigent bij vocaal ensemble Lingua e Musica. Daarnaast was hij met regelmaat gastdirigent en repetitor bij o.a. Het Brabants Kamerkoor, ’s Ottovoces, barokensemble Ad Mosam, Cappella Breda en Philips Philharmonisch Koor. In het seizoen 2017-2018 werd hij geselecteerd voor NKK NXT, het talentenontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor. Hij volgde masterclasses in binnen- en buitenland bij onder andere Daniel Reuss en Frieder Bernius.

 

Hij is werkzaam als docent muziek aan het Stella Maris College en was docent slagtechniek en koorscholing aan het Conservatorium Maastricht. Daarnaast is hij is projectmatig verbonden als zanger (bas-bariton) bij kamerkoor Studium Chorale.

Hij heeft zich verdiept in het bereiken van een levendige en ontspannen koorklank, zonder dat stemmen hun eigen identiteit verliezen.  Verbeelding en fysiologie zijn voor hem een belangrijk middel om een ideaal klankbeeld te realiseren.

 

bottom of page